Tratament termic – ISPM15

Tratament termic

Tratamentul termic presupune tratarea lemnului (sub forma bruta, semifinita sau finita) la temperaturi mai mari de 56 °C timp de mai mult de jumatate de ora. Tratamentul termic pentru lemn are ca si utilitate principala eliminarea daunatorilor din lemn. .
In general, lemnul se trateaza termic in potriva daunatorilor din doua perspective: in functie de industrie (sau a normelor de securitate impuse in acea industrie) sau in functie de cerintele impuse de diferite tari sau regiuni in vama pentru tranzitul marfurilor ambalate pe paleti din lemn. Principalii beneficiari in ceea ce priveste tratamentul termic sunt clientii din industria alimentara si farmaceutica si respectiv firmele care fac exporturi pe paleti din lemn.
Normele de tratament termic, sunt reglementate de standardul international IPPC - ISPM15.
Firma nostra este autorizata de catre MADR, Autoritatea Nationala Fitosanitara- AR 0027.
Astfel, produsele tratate termic de catre noi, au aplicata o stampila la vedere pe minim doua laturi care atesta ca produsul a fost tratat termic conform ISPM15.
De asemenea, impreuna cu documentele pentru marfa, emitem si un Certificat de tratament termic bilingv(romana si engleza) care se prezinta in vama, organelor de control etc..